אורך החצאית

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/12/06 14:04 ו בטבת התשסז

שאלה

האם חצאית שמסתירה את הברך,גם בעמידה,בישיבה ובהליכה, צנועה או שעדיף חצאית ארוכה לגמרי?

חצאית שאינה ארוכה לגמרי לא צנועה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.
בגמרא כתוב "שוק ברשה ערווה" כלומרשאסור לחשוף את ה"שוק". נחלקו הפוסקים מה זה "שוק". יש אומרים שזה החלק התחתון של הרגל, מהברך עד הקרסול, ואז צריכה החצאית להגיע עד הקרסול. ויש שאומרים שהשוק זה החלק הליון של הרגל, מהברך ומעלה, ואז מה שצריך לכסות זה את הרגל עד הברך, שצריכה להיות מכוסה לגמרי בכל מצב. וכך פוסק המשנה ברורה. ובמקום שנהגו כך, מותר ללכת עם חצאית עד מעבר לברך (וכפי שציינת בצדק - בכל מצב!). וכמובן שככל שצנוע יותר, עדיף.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן