אופן נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 09/12/08 23:31 יב בכסלו התשסט

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

ברצוני לשאול איך נוטלים ידיים בכל אחד מסוגי הנטילות.

אני יודעת שלפני אכילת לחם נוטלים פעם אחת על כל יד, ובנטילת ידיים של שחרית נוטלים שלוש פעמים על כל יד לסירוגין. איך נוטלים אחרי יציאה משירותים? לפני אכילת גבר שטיבולו במשקה? מים אחרונים?

ועוד שאלה- האם יש חובה ליטול ידיים לפני נגיעה בספר קודש (סידור, חומש) אם סביר להניח שקודם נגעתי בשיער או בנעליים וכד'? ואיך נוטלים אז?

תודה רבה

ובשורות טובות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
כל נטילה לאחר שירותים וכדומה מספיק לשטוף את הידיים מעיקר הדין. אבל רצוי ליטול שלוש פעמים. ובכלי.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן