אוננות ואחרי זה קריאת התיקון הכללי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/09/09 17:02 כז באלול התשסט

שאלה

ברצוני לשאול האם זה בסדר אחרי אוננות לקרוא את התיקון הכללי מספר תהילים ?

אודה לך בתשובה בעזרת השם כי אני חילוני וכשאני מאונן מיד לאחר מכן אני קורא את התיקון הכללי האם זה נכון מה שאני עושה ובמה זה עוזר ?

תשובה

קובי שלום.
הוצאת זרע לבטלה בצורה מכוונת (מה שאתה מגדיר אוננות), נחשבת כמעשה שלילי (ויש אומרים שלילי מאד). עם זאת, זהו אחד הנושאים המעסיקים מאד את בני הנוער (גם שומרי מצוות) מכיוון שההורמונים המתפתחים בגיל ההתבגרות משפיעים על האדם.
צריך לעסוק בנושאים חיוביים; עבודה, לימודים, ספורט וכדומה, כדי להסיט את עיקר המחשבות לכיוון חיובי.
גם קריאת תהילים ותפילה הם במסגרת העיסוקים החיוביים המועילים לנשמה ולגוף.
כל טוב.