אוכל מגויה??? אסור?!!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/03/07 22:07 כב באדר התשסז

שאלה

ב"ה

שלום וברכה ,

נודע לי שאסור לאכול בישולי עכ"ום אבל יש בעיה גדולה מאוד ,

סבא שלי זקוק לפיליפינית שתטפל בו כיוון שאינו יכול להסתדר לבד וחלק ממה שהיא עושה זה לבשל לו אוכל ולהגיש לו את היין בכדי שהוא יעשה קידוש ואין לו כל כך ברירות אחרות (סבי אדם דתי מאוד אך בגלל שאינו יכול להיות עצמאי זה מה שקורה) אז בעצם השאלה שלי האם זה בסדר מה שקורה?

ועוד שאלה:

האם זה בסדר שהפיליפינית הזו תמזוג שתיה או מים או אוכל שכבר בושל ע"י מישהו מבני הבית אלא שהיא רק תגיש וכו' ושאני אוכל לאכול ולשתות מהם ?(כמובן שתיה כשרה ואוכל כשר)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הלכה פסוקה היא שבישול עבור חולה שאין בו סכנה מותר, ואע"ג ששאר איסורי דרבנן אסורים לחולה שאין בו סכנה, בישולי עכו"ם התירו. (עיין שו"ע סי' שכח סעי' יח, ובמ"ב שם ס"ק סג).
ברור שלאדם בריא אין להתיר, ועל כן אסור למי שאינו חולה לאכול מבישולי הפיליפינית אלא א"כ יהודי הדליק את האש הוא הוסיף בה קיסם (לשיטת בני ספרד צריך פעולה חשובה על מנת שלא יחשב בישולי עכו"ם).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון