אודם ואיפור בפסח

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/03/12 14:33 ד בניסן התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב ,

ראיתי באתר שתי תשובות שניתנו לגבי אודם בפסח , אין צורך בכשרות , אך מנהלת האולפנא שלי קראה מתוך ספר שמקבץ קטעי הלכה שאסור להשתמש במה שמשתמשים כל השנה אלא לקנות כשל"פ ( אני מדברת על אודם .. ) כי זה נכנס לנו לפה חלקי האודם , אנו טועמים זאת לפי הגדרתה ולכן זה אסור .

רציתי לשמוע תשובה שתהייה חד משמעית .

ומה לגבי שאר מוצרי איפור ?

בתודה וחג כשר ומבורך .

תשובה

שלום
מותר להשתמש במוצרי קוסמטיקה ללא כשרות לפסח אמנם יש מחמירים שסוברים שסיכה כשתייה גם לעניין חמץ ובפסח אסור ליהנות ממנו גם אם נפסל מאכילת כלב אבל ראיתי שכתבו בשם הרב זריצקי שבקש מכימאי, בשם רבי אברהם מאיר מחברת טבע, שיבדוק מוצרים אלו מחברות ידועות בארץ (ג'ד, לוריאל, קרליין, וולף, רבלון וכו') והתוצאות היו שמתוך מאה ועשרים רכיבים נמצאו 5-6 רכיבים שהם ספק חמץ או ספק קטניות. כשכל רכיב בעייתי היה בין 3-6 פרומיל. ושנפגם שאי אפשר לאכול כמובן. ולכן הרב וואזנר שליט"א, פסק שהם כשרים לפסח.

להלן תשובה לשאלתך מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=629