אהבה לבחורה חרדית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/02/09 14:35 יא בשבט התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי שכנים חרדים ואני והמשפחה שלי רק שומרים מסורת ואז הם אירחו אותי בבית שלהם בסעודת שבת ובערב סוכות ואני חבר הכי טוב של הבן שלהם ..יש לבם ילדה בערך בגיל שלי בת 16 שהיא יפת תואר וצנועה ואני נורא מאוהב בה...לגמרי עכשיו אני רוצה אותה ואני לא ממש יודע מה לעשות כאילו איך להגיד לה שאני מאוהב בה ? לנסות להתקרב דרך המשפחה שלה? לדבר איתה בעצמי? ואיך אני יעשה שהיא באמת תסכים ?..בקיצור אני אשמח אם תעזור לי כבוד כמה שיותר מהר תודה לך ..!

תשובה

שלום וברכה

אף אדם בעולם לא יכול לומר לך מה יכול להתחולל ומה לא.
אולם, על פניו הדבר נראה רחוק מאוד, ובדרך כלל בעולם החרדי לא יסכימו בכלל לסוג כזה של קשר, ובוודאי שלא בגיל כזה.
פתוחות בפניך בעיקר שתי דרכים. הראשונה היא לוותר על כל העניין, כיוון שכאמור מדובר בדבר מה שהפער גדול מידי, והוא גם יכול להביא לקרע ולמשבר. האפשרות השניה היא להתחיל בדרך ארוכה, להתחזק באמונה ובשמירת מצוות, ולצמצם את הפער. גם אז, כלל לא בטוח שהדבר יצליח, כי יש יחס לא טוב מכיוונים חרדיים לכיוונים של בחורים מתחזקים, וזו דרך ארוכה ארוכה, אולם כאמור בהתחלת התשובה – אי אפשר לדעת.
נראה לי מתאים יותר ללכת בדרך השניה, ולא לנסות כרגע קשר ביניכם, כי בדרך כלל הדבר מוביל למתח גדול בין המשפחות, ולא יצא שום דבר טוב מזה.

כל טוב