אגרות הקודש מותר?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 02/04/06 14:09 ד בניסן התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול שאלה באגרות הקודש של חסידות חב"ד שמעתי שהמון אנשים קיבלו תשובות ממש לעניין ורציתי לדעת אם יש בזה אמת או שהכל שקר אחד גדול

תשובה

בעזה"י

שלום,

בחב"ד מקובל שהרבי מילווביטש זצ"ל הורה לחסידיו כי יוכלו להמשיך ולהתקשר עמו ולשאול אותו שאלות דרך "אגרות הקודש".

הצדיק, רבי או מקובל הם לא קוסמים או מכשפים.
הם "כלי" או "צינור" שהו נקי ומזוגך במיוחד ודרכו הקב"ה יכול להעביר לנו את המסר שהוא רוצה להעביר.

כשאדם בא אל הצדיק או המקובל (ובתנאי שזה מקובל אמיתי...) הקב"ה מאפשר לו לאמר לנו מסר ברור, לעיתים מעורפל ולעיתים הקב"ה מחליט שעל האדם עצמו לגלות את התשובה.

גם אני שמעתי על רבים שקבלו את התשובות להם חיכו בפתיחה באגרות הקודש, שמעתי גם על רבים שיצאו כנגד זה.
לעניות דעתי, מי שחושב שהדבר יכול להועיל לו- יכול לפתוח, אלא שיש לשים לב שייתכן והקב"ה לא רוצה לגלות לו את שעליו לדעת ועל כן לא לקבל כל תשובה- אלא לבחון את התשובה בכלים רציונאליים.
האם היא אכן מתקשרת, האם הדבר נראה נכון לעשות, האם מובן מתוך הספר שכך יש לעשות או שיש צורך "לאנוס" את הכתוב ולעוות אותו על מנת שתצא תשובה עם הגיון?

וה' יתברך לא ימנע טוב להולכים בתמים

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת