אברהם אבינו

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 17/04/07 11:33 כט בניסן התשסז

שאלה

שלום,

האם אברהם אבינו נחשב יהודי?

או אולי רק בני ישראל שקיבלו את תורת ה' בסיני נחשבים לכאלו? וכך כל הדורות שאחריהם(עד ימינו)?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב.
אברהם אבינו נחשב ליהודי הראשון. אמנם צריך לזכור שעדיין לא ניתנה תורה ולא היה חיוב מצוות כמו ליהודי בימינו. כלומר מבחינת קיום מצוות היו מחוייבים כמו בן נח עד מתן תורה.
בברכה
אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן