אבקת חלב עכו''ם

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/08/07 17:06 ח באלול התשסז

שאלה

האם יש הבדל עקרוני הלכתי בין אכילת חלב עכו"ם לאבקת חלב עכו"ם?

והאם האיסור על אכילת חלב עכו"ם הוא חומרא או עיקר ההלכה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.
לפי דעתו של מורנו הרב מורדכי אליהו שליטא.
[אין כל הבדל בן אבקת חלב, לחלב .]
גם אבקת חלב גוי נאסרה [בגזירה.] כמו למשל הגבינה ,כי תהליך יצור האבקה ברוב המקרים דומה ליצור הגבינה .שאותו אסרו כחמים בגזרה.!!
2.זהוא דין הכתוב בשולחן ערוך יורה דעה סימן קטו.
בצורה מפורשת .ויש מתרים את החלב של ימנו כי יש היום פיקוח ממשלתי,(על כן הגוי לא יכול להחליף בחלב טמא.) אבל רוב הפוסקים אוסרים חלב גוי של ימנו.
ויש בניהם אומרים כי גם [החלב הוא גזרת חכמים.] שאי אפשר לבטלה.לכן שומר נפשו ירחק מחלב גוי כמו שמסכם "ערוך השולחן" וגם ואבקת חלב נוכרי כמו שמסכם הרב שליטא.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן