אבל

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/03/07 21:40 יז באדר התשסז

שאלה

שלום רב.

לפני כמה ימים אחד מהחברים שלי התאבד. האם מותר לי לשבת עליו שבעה?

תשובה

שלום לך.
עם כל הצער והרצון לבטא אותו, דיני אבילות נוהגים רק בקרובי משפחה, והתורה שמבינה את נפש האדם מגבילה אף אותם בנושא זה ומצווה ציווים שונים על מנת לנתב את הצער למקומות הנכונים.
ככל שאת מרגישה קרובה לאדם שמת את רוצה לכאוב כמה שיותר, ואת יכולה לעשות זאת ע"י שהות בבית האבלים ועזרה שם. כך תוכלי להרגיש את האבל בצורה המקסימלית הנדרשת ממך והמותרת לך.
רק בשורות טובות.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)