אבא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/06/09 17:32 כב בסיון התשסט

שאלה

אני מבקשת אם אפשר עצה ..אני בת 18 וחצי וגדלתי בלי אבא שלי ..עשר שנים מהחיים שלי הוא לא היה איתנו ולא דאג לנו בכלל ..ואחרי כן בגיל בערך 11 הוא חזר להיות בקשר רק עם הילדים ..אני חושבת ופוחדת שאבא שלי לא התיחס יפה ומכובד לבן זוג שלי לא יתמוך ואפילו יהרוס כי אבא שלי לא כזה טוב ובעל מידות אני דתייה וכולנו במשפחה אבא שלי בחוץ עם הדרך שלו!...רציתי להתייעץ איתכם כאן באתר אני חושבת שעדיף אפילו שהבן זוג שלי לא יכיר את אבא שלי,ושאבא שלי לא יהיה בכלל בחתונה שלי!

לפעמים אפילו אני חושבת שהיה יותר קל אם הייתי יתומה מאבא כי אצל הקהילה הדתית אבא זה משהו מאוד חשוב "ראש המשפחה" וזה בעייתי לדבר על עינייני חתונה עם אח או עם אמא ..

זה אחד הדברים היותר קשים לי להבנה ..למה ? כאילו זה משהו שאני יכולה לתקן..

אז מה דעתכם אני צריכה לעשות לגבי אבא שלי והזיווג שלי?

תשובה

אבא לא בוחרים, ואין אף אבא שהוא מושלם לחלוטין.
אם אבא חזר להיות עם הילדים בקשר אין זה כיבוד אב שלא להזמינו לחתונה גם אם שגה בכך שניתק את הקשר בעבר.
את לא צריכה להתייעץ איתו, אך את המינימום של כבוד להזמינו לחתונה או להכיר את בן זוגך יש לאפשר לו גם אם הוא לא שומר מצוות.