אבא שגולש באתרים לא צנועים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/06/07 11:17 כ בסיון התשסז

שאלה

שלום ותודה רבה על ההקשבה!

איני יודע מה לעשות,כשאני מתיישב ליד המחשב ומסתכל ב"היסטוריה" שבאינטרנט אני רואה שאבא שלי גלש והסתכל באתרים נוראים ומבישים.

גם אני לא צדיק גדול ואני נופל הרבה באינטרנט ובכלל, אבל אני מנסה באמת בכל כוחי לצאת מהצרה הזאת,אך כשאני רואה על אבי שאמור להיות לי דוגמא אני חש עצבות וייאוש,לפעמים אני אפילו חושב שקיבלתי ממנו את ה"גנים" הרעים,אני יודע שזה לא באמת נכון וזה אפילו בריחה מהמציאות.

השאלה היא מה אני צריך לעשות (לדבר עם אבא שלי לא בא בחשבון)

באהבה לכם על עבודתכם המסורה,תודה.

תשובה

בעזה"י

שלום,

רבי ומורי היה נוהג להזכיר לנו שאפילו אם אנחנו יותר מתחזקים מההורים שלנו- אין זה תפקיד הילדים לחנך את הוריהם...

לפעמים צריך וראוי להעיר לאבא או לאמא כאשר הם עוברים על ההלכה- וגם אז יש לעשות זאת בכבוד רב ובזהירות עצומה.

במקרה כזה- ברור שזה יגרום לאב להתבייש ולכן אין להעיר לו.

אתה יודע על בשרך (כמו כל אחד מאיתנו) שכולנו נופלים ובייחוד ביצר העריות ובייחוד בדור הזה שכל כך קשה להשמר ולהטהר מזוהמה וטומאת ולשמור על טהרת העיניים.
חשוב שתלמד על אביך זכות, כשם שיש ללמד על כל אדם מישראל- ואפילו יותר. הנפילות של אביך אינן פוגעות באשיותו כאדם, כיהודי ואפילו כמחנך- הן רק מעידות על כך שהוא אדם ואין איש צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא.
אנו דורשים בליבנו מההורים והמורים שלנו להיות מושלמים, לא ליפול ולא להכשל לעולם- אך בוודאי שאין זה כך.
אפילו הורים ומורים ולעיתים רבנים נכשלים...
אבל- אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה אל תהרהר אחריו שבוודאי עשה תשובה.
הגדולה היא להתאמץ ולתקן, לא להתייאש ולא לוותר.
אל תזלזל באביך ואל תחשוב עליו פחות.
זכור שהוא בן- אדם וזכור כי הוא שותף עם ה' יתברך ביצירתך...

קצת עצות פרקטיות:
אם אתה מסוגל להתגבר על הבושה- בקש להתייעץ איתו לגבי הנפילות שלך! אולי תקבל טיפים ועצות חשובות ואולו גם תעורר אותו לתשובה...
באותה מידה ראוי כדאי ומומלץ לבקש שתותקן תוכנת חסימה על האינטרנט שמסננת אתרים לא צנועים- אמור לו שזה בשבילך...

אם אפשר ליידע אותו שנודע לך על העניין בלא שתאמר לו או תרמוז לו ישירות ואולי זה יעורר אותו לתשובה. אך בדבר זה צריך מאד מאד להזהר בכבודו שלא יתבייש וגם שלא יועכרו היחסים ביניכם...

חזק ואמץ
אור
צוות ישיבת צפת