תשומת יד

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/04/21 15:23 י באייר התשפא

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב צבי יניר

ויקרא פרק ה כ - כא

וַיְדַבֵּר ה' אֶל-משֶׁה לֵּאמר: כא נֶפֶשׁ כִּי תֶחֱטָא וּמָעֲלָה מַעַל בַּה' וְכִחֵשׁ בַּעֲמִיתוֹ בְּפִקָּדוֹן אוֹ-בִתְשׂוּמֶת יָד אוֹ בְגָזֵל אוֹ עָשַׁק אֶת-עֲמִיתוֹ

תורה תמימה

או בתשומת יד - היכי דמי (כיצד) תשומת יד, אמר רב חסדא, כגון שיחד לו כלי להלואתו

רש"י

בתשומת יד - ששם בידו ממון להתעסק או במלוה:

האם אין מחלוקת בין רש"י לנ"ל ?

תודה ממשה

תשובה

לא אין מחלוקת- ראה במקור של התורה תמימה

ושם ברש"י מסכת בבא מציעא דף מח עמוד א

תשומת יד - הלואה, ואמר רב חסדא כגון שיחד לו הלוה כלי עליה, דהוי דומיא דפקדון, דאילו כפר בהלואה גרידתא - לא מיחייב קרבן שבועה, הואיל וניתנה להוצאה.

מדובר על הלואה אלא שהלווה ייחד כלי שממנו יוכל המלווה לגבות ורק בכפירת הלוואה כזו חייב קרבן שבועה

רשי בפרושו לתורה קיצר ולא הזכיר שיחד כלי על ההלוואה הזו