תשובה על החמצת הנחת תפילין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/20 07:30 כה בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני יהודי שומר תורה ומצוות ברוך ד' וקם מדי יום לתפילה .

לצעיר הרב, לפני כמה חודשים כשהיה חושב יום אחד קמתי ויצא שלא הנחתי תפילין אני היום מגיע למניין גם בשחרית. לא הנחתי תפילין יום אחד ולא הייתי מודע לחשיבות הענקית של האות והמצווה הזאת ופשוט בלי קשר יצא שלא הנחתי.

אני ממש מצטער וממש עצוב וחושב איך לכפר לתת צדקה להתענות מה לעשות. אני ממש ממש מצטער על כך.

איך אוכל לכפר על כך?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על דרכך.

נראה כי הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להפוך את הכאב על אי-הנחת התפילין למנוע צמיחה, לאמור: מכוח הכאב הזה להכריע לעשות דבר מה מיוחד, שלא עשית עד היום, בנושאי תפילין, כגון: לתרום זוג תפילין לבית הכנסת כדי שאם מישהו ייתקע בלי תפילין הוא יוכל להניח אותם; אם יש לך ילדים בגיל בר מצווה - לעשות משהו לכיתה כולה בנושא תפילין, וכדו׳.

זו הדרך הטובה ביותר להפוך נפילות לתיקון.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה