תפילת ערבית לנשים, התרת נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/09/19 05:03 א באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני כמה זמן אמרתי (בגלל משהו) שאני אתפלל ערבית במשך שבועיים (אני לא בטוחה אם אמרתי "בלי נדר").

אחרי השבועיים המשכתי להתפלל (כי הרגשתי שזה יהיה כזה מוזר להפסיק) ואמרתי לעצמי (לא זוכרת אם בקול או לעצמי) שזה שאני ממשיכה להתפלל, זה בלי נדר. ואז המשכתי (זה היה לפני החופש בזמן הלימודים).

ועכשיו אני מפחדת שבזמן הלימודים לא יהיה לי זמן ויצא שאני אלך לישון מאוחר, וזה שאני הולכת לישון מאוחר זה קצת מפריע להורים שלי.

בקיצור אני רוצה להפסיק, אפשר?

יהיה צריך התרת נדרים? (אם יהיה חייב התרת נדרים, אז כמעט בטוח שהמשיך להתפלל ערבית. בגלל שאני מתחזקת ולא נעים לי לבקש מההורים שלי. ובכל זאת אמרתי "בלי נדר")

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אם מלכתחילה, בתחילת המשך העשייה הטובה, התייחסת במפורש בכך שזה בלי נדר (אין חשיבות לשאלה אם זה נאמר בפה או בלב בהקשר זה) – אין חובה להמשיך.

כל טוב