תפילת נשים וקריאת שמע בבוקר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/02/21 01:03 יא באדר התשפא

שאלה

שלום!

אני מתפללת שחרית בדר"כ ממש סמוך לסוף זמן התפילה שכתוב בלוחות. ראיתי שזמן ק"ש נגמר הרבה קודם. אני צריכה להגיד את הפסוק בבוקר מוקדם ואח"כ להזכיר אותו פעם נוספת בתפילה? או שאפשר להגיד אותו רק בתפילה?

ודבר נוסף, ביום בו אני מתפללת מנחה (כשלא מספיקה להתפלל שחרית, כתפילה אחת ביום)- אני אומרת ברכות השחר והתורה בקימה. לגבי ק"ש- אני אומר במנחה? או סתם בבוקר?

והאם אני יכולה לאכול במקרה כזה לאחר אמירת ברכות השחר והתורה בלבד?

תודה רבה וסליחה על האריכות!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

נשים פטורות מקריאת שמע משום שהיא מצוות עשה שהזמן גרמא. על כן - אם באפשרותך להגיד בזמן לפחות את הפרשה הראשונה של קריאת שמע - מה טוב. אם לא - אז זה גם בסדר.

כאשר את לא מספיקה להתפלל שחרית, את יכולה לאכול לאחר ברכות התורה וברכות השחר, אבל אם מתאפשר לך להגיד קריאת שמע - מה טוב.

בהצלחה רבה,

טוביה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן