תפילת יחיד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/09/20 16:06 ז בתשרי התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ברשותך מספר שאלות לגבי תפילת יחיד ביום הכיפורים

1) אני מבין שאני אומר וידוי (אשמנו בגדנו על חטא) פעמיים ברצף אחד כחלק מהתפילה ואחד במקום חזרת השץ?

2)תפילת מנחה ותפילת נעילה מתי להתחיל אותן? ומעצם העובדה שאני מתפלל יחיד יהיה לי הרבה זמן ביניהן סביר להניח, זה בסדר?

3) בתפילה ובכן תן פחדך כיצד מבטאים את המילה שלטן האם שאלטאן או שילטון

סליחה על אורך השאלות.

תודה רבה לכבוד הרב שיהיה לכבוד הרב שנה טובה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

תודה על הברכות.

א. יש מחלוקת בין פוסקי ההלכה האם יחיד אומר את הווידוי שנוהגים לומר בחזרת הש״ץ. ההתלבטות היא שכן מחד גיסא חייבים בעשרה ווידויים, ומאידך גיסא בחזרת הש״ץ מדובר כנראה על חטאי הציבור (שכל יחיד הוא חלק ממנו), וכשלא נמצאים בציבור - איך נאמר אותו ? לכן, אפשר ללכת בדרך זו ואפשר ללכת בדרך זו.

ב. תפילת מנחה אינה חייבת להיות צמודה לנעילה. את מנחה להתחיל לאחר חצות היום ועוד קצת, ונעילה ביחיד - בערך חצי שעה לפני סוף הצום, אלא אם כן אתה מאריך בתפילה.

ג. נראה שמבטאים שאלטאן.

כל טוב וחתימה טובה