תפילת הדרך ומברך השנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/04/20 09:24 יד בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

יש לי שתי שאלות שונות לחלוטין ואשמח אם תוכל לענות:

1. החל מערבית של צאת פסח אומרים את מברך השנים של הקיץ?

2. שאלה תאורטית בלבד- אם יש יולדת שעומדת ללדת בשבת ולכן היא ובעלה ששומרים שבת לגמרי נוסעים במכונית לבית החולים ואחד מהם אומר את תפילת הדרך- האם יש לברך שומע תפילה? אני שואל כי ברכת שומע תפילה לא נמצאת באף תפילת שבת.

תודה רבה כבוד הרב ואשריך שאתה עוזר לישראל לחיות את הקודש! חג שמח, אבנר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. ממוצאי חג ראשון אומרים נוסח של קיץ.

2. כן, אם הם צריכים תפילת הדרך הם אומרים שומע תפילה. חוסר הברכה בשבת נובע מכיוון שבשבת אומרים רק שבע ברכות, אבל אפשר לומר ברכת שומע תפילה ואדם שהתפלל תפילת י"ח בשבת יצא יד"ח. ובייחוד שכאן זה צורך עצמי כעת ולכן יכול לברך..

בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן