תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/20 08:32 כה בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני יהודי שומר תורה ומצוות ברוך ד' וקם מדי יום לתפילה .

לצעיר הרב, לפני כמה חודשים כשהיה חושב יום אחד קמתי ויצא שלא הנחתי תפילין אני היום מגיע למניין גם בשחרית. לא הנחתי תפילין יום אחד ולא הייתי מודע לחשיבות הענקית של האות והמצווה הזאת ופשוט בלי קשר יצא שלא הנחתי.

אני ממש מצטער וממש עצוב וחושב איך לכפר לתת צדקה להתענות מה לעשות. אני ממש ממש מצטער על כך.

איך אוכל לכפר על כך?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ידוע שתשובה מכפרת על עוון.

תשובה כוללת: 'הכרה בחטא וחרטה', מתוך השאלה שלך מורגש היטב עד כמה את מכיר בחטא ומתחרט.

כדי להשלים את התשובה צריכה להיות גם 'קבלה לעתיד'. לקבל על עצמך בכל תוקף ששוב לא יעבור יום ללא הנחת תפילין.

רבי ישראל מסאלנט זצ"ל אמר שדרך ראויה לחזור בתשובה על חטא, בלימוד הלכות הקשורות לאותו חטא, שבכח הלכות אלו לסייע להישמר מאותו החטא. לכן לענייננו, תקדיש בכל יום, לימוד יומי קצר בהלכות תפילין - כך מצוות התפילין תהיה מושרשת בך היטב.