תפילין לעילוי נשמת נפטר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/05/19 01:43 יד באייר התשעט

שאלה

שבוע טוב,

בשישי הקודם סבתי נפטרה ואחרי שכל השבוע התפללנו והלכנו לבית כנסת השארתי לסבא שלי את התפילין שהיה לי כדי שיהיה לו תפילין משל עצמו.

השאלה שלי אם זה בסדר שהשארתי לסבא שלי את התפילין? הרי לאבל אין אפשרות להתחדש/לקבל מתנות וכו'(אלא אם כן אני טועה)

ושאלה נוספת היא אם יש כזה דבר תפילין לעילוי נשמת הנפטרת (לא התפילות וההנחה אלא התפילין עצמן)

תודה רבה על ההתייחסות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מצטער בצערכם

כל צורך מצווה זה לא מתנה ואפשר לתת לסבא תפילין כדי שיתפלל בהם. אולם אם הם סתפ מונחות בביתו אין בכך כל צורך ועדיף לנסות לשכנע את הסבא שיניח תפילין ובזה יעשה נחת רוח לאשתו שהלכה לבית עולמה. המצאות התפילין בבית הנפטרת אין בהם תועלת.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ