תפילות יחיד (בבית) של ראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/09/20 11:16 כו באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

כיוון שלא ידוע עד הרגע האחרון אם תהיה אפשרות להתפלל עם הציבור את תפילות ראש השנה

הייתי רוצה להתכונן לתסריט הפסימי - שזה אומר תפילת יחיד בבית.

במחזורים של ראש השנה אין שום מידע/הסבר אילו קטעים אסור לומר כאשר מתפללים לבד (מה שבסידורים רגילים ושבת כן יש כיתוב מה לא אומרים )ץ

האם תוכל לכתוב לי על מה חייבים לדלג/אסור להתפלל כאשר זאת תפילת יחיד?

מה לגבי תקיעות שופר - (אין לי אפשרות לשמוע ממרפסת)?

אני מתפללת בנוסח ספרד(מחזור קורן)

בברכת שנה טובה ומתוקה

שנת בריאות לעם ישראל ולעולם כולו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

קודם שאענה לשאלה אני רוצה לומר משהו על ה"פסימיות": יכול רק לשתף במה שאני אומר לעצמי: אחד מהריקודים המופלאים של חז"ל לפני הכלה הוא "לא כחל ולא שרק ולא פירכוס ויעלת חן" שהורחב גם לסמיכת חכמים וכדו'. בדברים אלה חז"ל מלמדים על סוג של התבוננות: בלי תפאורה, בלי איפור, בלי תוספות - מהות היופי בלבד. זה כנראה מה שאפשר לעשות השנה - בלי מנגינות, בלי האווירה, בלי כל הדברים האלה - ראש השנה 'נטו' ונקי, לא מאופר, והיכולת להתכוונן לדיוק הגדול של החג.

יש לנו הזדמנות, שלא בחרנו בה מלכתחילה, אולם היא מופיעה עלינו, לחוות אחרת את יום פתיחת החודש השביעי המקודש. על כן, במקום לראות את זה כטרגדיה – לראות את זה כשער שניתן להיכנס בו.

אין מניעה לומר בראש השנה את כל התפילה ואין חובה לדלג.

אפשר כמובן לומר גם את הפיוטים.

חוט השידרה של התפילה הוא תפילת העמידה, ואותן יש לומר במלואן ובכוונה גדולה. ואת הפיוטים – כפי רצונך.

תקיעות שופר הן חיוניות. זו מצוות היום, אם כי השנה מדרבנן. אני מציע לבדוק את האפשרות הזו:

https://www.facebook.com/RabbiCherlow/posts/3395812783813499

כל טוב ושנה טובה ומתוקה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן