תפילות וברכות לראש השנה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/09/20 09:55 כז באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אינני אדם דתי ואין לי מושג בהלכות החג חוץ מהעובדה שיש לבצע את הברכות כל רימון, תמר וכו בסעודת ערב החג. ברצוני גם לבצע תפילות של ראש השנה כמו שעושים בבית הכנסת. לדאבוני, אני חושש להגיע לבית הכנסת בשל הנגיף.

האם אוכל לבצע את התפילות מהבית?

אם כן, איפה אוכל למצוא אותן ואת סדרך אמירתן?

אם לא, מה כן אוכל בכל זאת לעשות?

תודה מראש,

חג שמח ושנה טובה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מי שאיננו יכול להגיע לבית הכנסת או לתפילת חצרות יכול להתפלל בביתו.

לגבי מיאת התפילות הטוב ביותר זה לרכוש מחזור תפילות שם הדברים מסודרים וכתובים כסדר והיום יש מחזורים נוחים מאד שהם מסבירים כיצד להתפלל. יש להשתדל לקחת מחזור של העדה שלך, כל הנוסחאות מקובלות לפני הקב"ה. אולי אפשר לבקש משכן או מבית הכנסת שישאילו לך מחזור כדי שיהיה לך בבית. רצוי שאם יש לך שכן או ידיד דתי שתעבור עמו במהירות לפני החג על התפילות כדי שתדע מה דברים עקרוניים הנאמרים ביחיד ומה רק בצבור.

אני מאחל לך בריאות איתנה

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ