תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/05/21 14:35 כא באייר התשפא

שאלה

אני כל כך רוצה להתפלל אבל קשה לי אין לי חשק בכלל להתפלל אפילו ברכות השחר אני לא אומרת ,במה אפשר להתחיל להתפלל משהו קטן וככה לאט לאט אני יתפלל תפילה ביום ,

אשמח לתשובה , רק בריאות ובשורות טובות וגאולה בקרוב!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכי חשוב: 'שמע ישראל' - לא כדי לצאת-ידי-חובה אלא כדי לזכור שאת שייכת לעם מיוחד שיש לו אמונה מיוחדת ואל אחד. תקראי רק את הפסוק הזה לאט, עם הרבה רגש וכוונה.

לפני שמע ישראל תגידי את התפילה: 'אלוקי נשמה' - עם הרבה רגש והרבה כוונה. יש במילים של התפילה הקצרה הזאת עוצמה אינסופית.

זהו. בינתיים. עד שתתחזקי ותרצי עוד.