תפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/10/20 18:27 יא בחשון התשפא

שאלה

בס"ד

שלום, אני ישמח עם תעזור לי, ממש קשה לי להתפלל, בתפילה או בברכות בדרך כלל אני אומר נגיד בּרוך ואני מפחד שלא אמרתי טוב אז אני חוזר לומר ולפעמים יוצא מצב שאני נתקע כמה שניות במקום שזה יקח לי בערך חצי מהזמן, אני עושה את זה בעיקר שיש ב או בּ,

זה מפריע לי כי בגלל זה אפשר להגיד שאני פחות רוצה ללכת לתפילה במניין ודי מעדיף להתפלל בבית.

עוד משהו שבמנינים שאני מתפלל אז מתפללים די מהר זה רגיל אני חושב אבל בשבילי כנראה זה מהר ובגלל זה אני די מעדיף להתפלל בבית אולי זה בגלל שאני חוזר על מילה כדי לוודא שאמרתי טוב לדוגמא: בּרוך אתה... אני חוזר כדי לא להגיד ברוך במקום בּרוך. מקווה שהבנת מצטער אם לא מובן. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרמ"א פוסק מספר פעמים שאנו לא מקפידים על החלפת א' ע' או ח' ה'. וכמו כן אין מקפידים במלעיל ומלרע, ואין צורך לחזור, בודאי שצריך להשתדל שלא יהיו טעויות והקריאה נכונה אבל לא מחזירים על דברים כאלו. על כן גם אתה לא צריך לחזור על מילים של התפילה אלא אם טעית ואמרת דברים שלא קשורים. אבל הגייה וניקוד שלא משנה את משמעות המילים אין צורך לחזור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ