תפילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 03/06/20 13:29 יא בסיון התשפ

שאלה

שלום רב

בזמן תפילה שקראתי (נגד לשון הרע מ״חפץ חיים״)

באמצע קראו לי וגם בקול רם מאוד , בשביל להמשיך לקרוא הייתי חייבת לענות או שהיו ממשיכים לצעוק, למרות שאחר כך המשיכו לדבר אליי בלי הבנה שאני קוראת דבר חשוב מאוד לא יכולתי לענות יותר עד שאסיים לקרוא .

האם זה נחשב שחיללתי חס ושלום? האם לקרוא עוד פעם?

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה לא ראוי להפסיק בתפילה הנ"ל.

בכל אופן, בגלל שהפריעו לך ולא יכלת להמשיך להתפלל בצורה טובה, לכן היה ראוי שתפסיקי את התפילה, משום ש"תפילה ללא כוונה כגוף ללא נשמה".

מעיקר הדין,בשעת הצורך אין בעיה לעצור באמצע תפילה כזו, משום שאין היא נחשבת כברכה, ואז אין בכך בעיה של ברכה לבטלה. (לכתחילה ראוי לעצור בסוף משפט)

ולאחר שהפרעה תסתיים, ראוי שתחזרי שוב להתפלל.

ברכה והצלחה