תפילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 02/06/20 19:03 י בסיון התשפ

שאלה

כבוד הרב השלום ,

החלטתי שאני לוקחת על עצמי להתחיל להתפלל ולהתחזק

אז רציתי לשאול..

1.את תפילת השחרית (לנשים) יש להתפלל ישר אחרי שקמים? לפני שמצחצחים שיניים ושוטפים פנים?

2.קריאת שמע זוהי תפילה גם לנשים? ומתי מתפללים אותה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

1) תפילת שחרית מתפללים אותה רק לאחר נטילת ידיים, ניקיון הגוף ולבישת בגדים הראויים לתפילה.

2) אפשר לומר אותה על פי הסדר הקבוע של תפילה שחרית, לפני תפילת העמידה.

אך כאשר מתכוננים להתפלל יותר מאוחר, אפשר לומר את קריאת שמע בפני עצמה.

וכמובן שגם נשים צריכות לומר קריאת שמע ולקבל על עצמן עול מלכות שמיים.

בהצלחה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן