תפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/20 10:07 כא באייר התשפ

שאלה

היי:) אני מצטערת אם השאלה תישמע מובנת מאליו או חוצפנית אני פשוט לא מבינה בזה.

לאחרונה אני מנסה להתקרב יותר לדת ולהתפלל אבל אין לי סידור . זה בסדר אם אני קוראת מהטלפון את התפילות ובשבת מקריאה מדפים שכתבתי עליהם? או שזה נחשב זלזול?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה לא זלזול, אדרבא הקב"ה רוצה לשמוע תפילת עמו ישראל, בודאי שכל דבר שאפשרי יש לעשותו בהדור, טלית נאה, ספר תורה נאה, וכן סדור וכדו' אבל כל זה כשיש אפשרות אבל כשאין סידור בודאי שאפשר להתפלל מדפים או טלפון וכל דבר שמביא לקרבת האדם אל בוראו. (אני לא יודע היכן את גרה, אבל אולי יש בסביבות מקום מגוריך גם בית חב"ד לפעמים אפשר למצוא שם סידורים, ולבקש מהם).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ