תפילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/05/20 15:08 י באייר התשפ

שאלה

האם מותר לעבור לפני אדם מתפלל?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

שאלה חשובה שאין מספיק מודעות אליה.

על פי ההלכה אסור לעבור לפני מי שמתפלל תפילת עמידה, וזאת בתוך ארבע אמות שלפניו.

יש מקום להקל בדבר כאשר ההליכה היא לצורך מצווה, כגון שצריך לצאת לשירותים, או כאשר המעבר לפני המתפלל הוא מעבר ציבורי, שהמתפלל "חסם" אותו.

יש בכך עוד פרטים, אבל זה עיקר ההלכה הזאת.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן