תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/09/19 14:59 ג באלול התשעט

שאלה

שלום.

בקהילה שלנו אין כרגע, ב"ה, אבלים. אנו נוהגים במצב כזה שחבר של החברה קדישא אומר קדיש בסוף התפילה (נוסח אשכנז).

א) האם צריך אחרי קורבנות בשחרית להגיד קדיש דרבנן?

ב) בסוף תפילת שחרית, מתי להגיד קדיש יתום? מיד אחרי עלינו? או אחרי שיר של יום? או אחרי אמירת "לדוד..."?

ג) בערבית, להגיד אחרי עלינו או אחרי אמירת "לדוד..."?

תודה מראש.

שנה טובה

תשובה

שלום וברכה

קדיש דרבנן הוא קדיש לסיום הלימוד.

בשל העובדה שבפועל - אמירת הקורבנות בשחרית אינה מהווה בדיוק לימוד, אפשר לוותר על כך. לעומת זאת, ראוי שבסוף "אין כאלוהינו" ייאמר קדיש דרבנן.

לומר קדיש אחד בסוף התפילה, ואם זה נוסח אשכנז אזי לאחר "לדוד".

גם בערבית.

כל טוב