האם אני חייבת להתכוון לסלוח באמירת "הריני מוחל וסולח" בקריאת שמע שעל המיטה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/05/20 14:27 ז באייר התשפ

שאלה

בקריאת שמע על המיטה אומרים "הריני מוחל וסולח לכל מי ש..." השאלה שלי היא האם אני צריכה לומר זאת גם אם איני מתכוונת לזה? (ישנם פעמים שאני לא מרגישה שאני יכולה לסלוח ,למחול למישהו או למשהו אחרי מקרה שקרה)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.

ככלל, בהחלט אינך צריכה לומר זאת, וגם אינך חייבת לסלוח למי שלא ביקש את סליחתך, או שביקש אותה בצורה שאינה ראויה או שאינה מספקת. יחד עם זה, כדאי לחשוב כיצד להתמודד עם מה שקרה ולהשתדל לא 'לסחוב' כעסים הלאה.

אפשר גם לעיין בתשובתנו כאן:

https://www.makshivim.org.il/answer?id=510593

בהצלחה רבה,

טוביה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן