תפילה לנשים: על מה להקפיד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/01/21 16:37 כ בטבת התשפא

שאלה

מאז ומתמיד התפללתי שחרית, זה כבר טבוע בי וחלק מהחיים שלי ממש.

תמיד הקפדתי להתפלל לפני זמן קריאת שמע בכל מחיר גם אם זה אומר לקום אחרי שלוש שעות שינה ולחזור לישון.

שאלתי רב על זה והוא אמר לי שאין בכך שום עיניין לבנות ומאז פשוט הפסקתי להשתדל ככה מה שגרר עוד ירודות בתפילה

מה החיוב ההלכתי של תפילת נשים? אשכנזיות. האם באמת אין עיניין של זמנים?

תודה רבה

תשובה

שלום רב.

נשים אינן חייבות בקריאת שמע, אבל בוודאי שיש חשיבות גדולה לכך שהן תקבלנה על עצמן עול מלכות שמים. בודאי ובודאי הדבר נכון אצלך - כאשר ההפסקה בזה גרמה לך לירידות בחלקי התפילה האחרים שנשים חייבות בהן. על כן, למעשה, אני ממליץ לך לחזור למנהג הקודם שלך ואדרבה, מתוך זה להמשיך ולהתקדם בדברים אחרים.

בכל הנושא של תפילת נשים - כדאי מאד ללמוד מתוך הספר של הרב מלמד: https://ph.yhb.org.il/category/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D/

בהצלחה רבה!

טוביה