תפילה קצרה בלי חזרת הש"ץ

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/19 11:19 א בתמוז התשעט

שאלה

כשעושים תפילה קצרה בלי חזרת השץ במנחה אז צריך להתפלל עם החזן או לחכות שהוא יגמור לבד את הקדושה ואז להתחיל מה עושים

תשובה

ב"ה

שלום.

המנהג שנוהגים באופן קבוע לבטל את מקצת חזרת הש"ץ ולעשות תפילה מקוצרת הוא לא מנהג טוב.

עושים כך רק אם יש סיבה מיוחדת חד פעמית שממהרים או שלא נשאר זמן או שהם עשרה בצמצום ויתכן שלא כולם יענו אמן. כדומה.

בכל אופו ישנן 2 מנהגים :

הספרדים מתפללים עם הש"ץ .

האשכנזים נותנים לו להתפלל לבד עד סוף קדושה כולל אתה קדוש ואז מתפללים .

ספרדי שמתפלל במניין אשכנזי ינהג להתפלל יחד עם הש"ץ.

עיין בספר בן איש חי שנה ראשונה פרשת תרומה אות ב.

אגב, בספרים כתוב שמעלת חזרת הש"ץ היא גבוהה מאוד ואם האדם יטה אוזנו ויכוון ליבו למילותיו של החזן הוא יכול למצוא את עצמו בתפילת החזן.

מפני שחזרת השץ היא אור חוזר וכמו שאתה מאיר על מראה כך האור חוזר אליך. יש לך איניקציה למצוא את האור שאתה הארת בתפילתך שחוזר אליך לכן היא נקרת "חזרה" .

כדאי לך לנסות ולהיות קשוב לחזרה ופתאום תגלה את עצמיך באור חוזר של החזן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.