תפילה על חברה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/22 08:06 כב בסיון התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום,

שמעתי שישנה סגולה לומר 40 יום תפילה על משהו מסויים ובקשתך בעז"ה תיענה.

אני רוצה לקחת על עצמי משהו ל40 יום להתפלל על מציאת זיווג הגון לחברה טובה שלי. אני לא שומרת מצוות, ומחפשת משהו שאוכל להתמיד בו ולא לשכוח חלילה. מה ניתן לעשות? האם יש פרקי תהילים ספציפיים ?

תודה.

תשובה

שלום

ראשית חשוב לדעת שהתפילות זה לא כספומט שעובד על אוטומט.

אנחנו מתפללים ומתעלים בעקבות כך, והקב"ה מחליט האם ומתי נכון להענות לבקשה.

התחומים שאנחנו יכולים לפעול בהם זה: תפילה, תשובה (התקדמות ותיקון בחיים), צדקה (עשיית חסד), וכמובן השתדלות מעשית (לחשוב איך מעשית אפשר לעזור לה להכיר פוטנציאלים).

יש הרבה פרקי תהלים מתאימים, למשל צא, קכא, קל, פו, קמב ועוד רבים.

את צודקת שאכן כדאי לקחת משהו שתעמדי בו.

לגבי בעיית השכחה אפשר פשוט לשים תזכורת בנייד.

כמו כן אני ממליץ לומר מראש שזה בלי נדר, כדי שגם אם חלילה תשכחי או לא תספיקי לא יהיה בזה בעיה ולא תהיה עם ייסורי מצפון.

כל טוב ובהצלחה רבה