תפילה לפני משחק כדורגל

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 30/10/19 18:24 א בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, אני משחק בקבוצת כדורגל אשר שומרת שבת, ויש לי שאלה אליך. האם יש תפילה שאני אוכל להגיד לפני משחק?

כי אני רואה אנשים שנושאים תפילה לפני שהמשחק מתחיל. (הכוונה שלי תפילה אחרת מתפילת שמע)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אין ברכה או תפילה מסוימת שתוקנה לפני משחק כדורגל, אך אתה יכול בהחלט להוסיף תפילה אישית, כגון משהו כזה:

"אנא ה' תן לי לשחק טוב. לכווין עצמי לעשות רצונך תמיד. זכה אותי לא לפגוע בזולת בגופו ונפשו, ולא להיפגע בגופי או נפשי במהלך המשחק. עזור לי ולקבוצתי להצליח במשחק, ולהוציא מעצמי את הטוב ביותר. ואם רצונך שנפסיד, תן לנו את הכוח לקבל זאת באהבה".

כמובן, שזו רק הצעה, ואתה רשאי לפנות לה' במילים שלך.

בהצלחה רבה,

הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן