תפילה לפני מארב ארוך

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/02/20 22:01 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום הרב אם יוצאים למארב מקצת לפני עלות השחר ויגמר רק אחרי צאת הכוכבים, ובמארב אי אפשר להתפלל, אז הפסדתי שחרית לגמרי? תודה!

תשובה

שלום

בערב קודם תתפלל ערבית.

כשאתה קם לפני בקר רגע לפני היציאה למארב, תאמר ברכות השחר, ותתפלל בשפתך להשם, שבח ובקשה, כמה שיותר קרוב לעלות השחר. ובזה תרוויח לפחות את שיטת רש"י שהראשונים דחו מהלכה (תו'ס ואחרים), שגם קצת טרם עלוה"ש יש אפשרות להתפלל שחרית. אך לא להתפלל בשם ומלכות, משום שזו שיטה דחויה.

כמובן לא הפסדת שחרית, שהרי ד' שציוונו לעובדו בכל לבבנו בתפילה, ציווה גם לדחות אותה מפני הצלת ישראל מיד צר.

כל טוב