אם ביום כיפור נגזר הדין, למה להתפלל כל השנה?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/09/21 22:07 יט בתשרי התשפב

שאלה

אם ביום כיפור נגזר הדין, למה להתפלל כל השנה?!

למה בעצם אנחנו מתפללים כל השנה עם ביום כיפור כבר נסגרים שערי שמיים?

תשובה

שלום וברכה עדן, ותודה גדולה של שאלתך החשובה!

את השאלה הנפלאה שלך הגמרא גם שואלת, באומרה "כמאן מצלינן האידנא אקצירי ואמריעי פירוש: כדעת מי אנחנו מתפללים היום על החולים והתשושים??... כרבי יצחק, דאמר רבי יצחק יפה צעקה לאדם בין קודם גזר דין בין לאחר גזר דין" (ראש השנה טז, ב), כלומר, הגמרא אומרת שלמרות שביום כיפור יש "גזר דין" על האדם, אך עדיין תפילה אמיתית מכל הלב יכולה לקרוע את גזר הדין ולבטלו.

הגזר דין שיש ביום כיפור הוא על אותו זמן שבו היינו ביום כיפור, אך ביכולתנו לשנות את המציאות שלנו על ידי השתדלות אמיתית לתקן את דרכינו ומעשינו, כמו שחז"ל כבר גילו לנו ש"תשובה, תפילה וצדקה – מעבירין את רוע הגזירה" (ירושלמי תענית ב, א, וכן בבראשית רבה מד, יב). ועל ידי כך יש גם משמעות אדירה לתפילתנו בכל עת ובכל שעה.

אם כן, תפילת יום הכיפורים אינה סוגרת שערי שמיים, אלא כמו שאנו אומרים בתפילת שמונה עשרה "כי אתה שומע תפילת כל פה", הקב"ה שומע תמיד כל תפילה!

מאחל לך בהצלחה גדולה!

ידידיה