תפילה ואכילה בבוקר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/11/19 23:43 כח בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני קמה בבוקר ללימודים לנסיעה של שעה וחצי

כחלק מההתארגנות אני לא מספיקה להתפלל ואני מתפללת בנסיעה.

הבעיה היא שבבוקר אני חייבת לאכול לחם כי זה מה שמחזיק אותי ומשאיר אותי חיונית..

אין לי איך לעשות נטילת ידיים באוטובוס וקשה לי לחכות מהרגע שאני קמה שעתיים וחצי עד שאני מגיעה למכללה..

האם יש אפשרות לפני שאני יוצאת מהבית ליטול ידיים ולאכול חתיכה ולאחר התפילה להמשיך את הכריך?

תודה!

תשובה

שלום לך,

1. בכל מקרה תשתדלי לומר בבית ברכות השחר ופסוק ראשון של קריאת שמע, כדי לקבל עול מלכות שמים. (אם גם זה קשה אז תאמרי את ברכות השחר הראשונות ואת ברכות התורה וקבלת עול מלכות שמים).

2. הדרך העדיפה לדעתי היא ליטול ידים ולשמור אותן נקיות עד אכילת הלחם, ואת הלחם להחזיק במפית או בשקית.

3. הפתרון שאת מציעה אפשרי אך ורק בתנאי שאת אומרת את ברכות השחר כבסעיף 1.

בברכה ותזכי למצוות

דוד לוי