תפילה במניין בעל של אחות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/09/19 18:35 יט באלול התשעט

שאלה

בוקר טוב הרב!

חונכתי מגיל צעיר שתפילה במניין הוא אחד הדברים החשובים ביותר שיש ושתמיד צריך להשתדל למצוא מניין בכל מקום בו אתה נמצא. כעת, אישתי התחילה ב"ה עבודה כאחות בבית חולים דבר המצריך ממנה לעיתים משמרות בוקר ולילה. יש לנו ב"ה שני ילדים קטנים בבית ולכן בימים בהם אישתי עובדת משמרות אלו אין לי את האפשרות להתפלל במניין. רציתי ראשית אולי לקבל דברי חיזוק מהרב שלמרות שאני לא מתפלל במניין אל לי להתעצב. שנית, האפשרויות שכיום יש לי זה להתפלל ותיקין ביחידות בבית או להתפלל במניין ברכבת שלא תמיד נוח מבחינת כוונה, מה הרב חושב שעדיף? נוסף על כך אני כהן, האם זה משנה את התשובה לשאלה?

תודה רבה

אביתר כץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

במקרים שאין ברירה, כפי שתארת, אזי עדיף להתפלל ותיקין ביחידות ובכוונה, מאשר במניין בלא כוונה ובזמן רגיל.

אשריך שאתה מסייע להצלת חיים, ועושה דבר ד'. ודאי יוסיף לך הדבר בכוונה בתפילותיך.

כמובן בכל עת שאפשר (אף בדוחק), יש להתפלל במניין.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן