תפילה בבית מדרש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/18 23:03 ד בחשון התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני לומד בישיבת הסדר ולפעמים קורה שקמים מאוחר(9:00-11:00), האם מותר לרמ להגיד לך להתפלל במקום אחר ולא בבית מדרש, מתוך אידיאולוגיה שזה מוריד את הרמה ונותן לגיטימציה לקום מאוחר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הישיבה מתווה דרך חינוכית ואם זה פוגע בדרכי החנוך שלהם הם יכולים להגיד לאדם שלא יתפלל בבית מדרש אלא במקום פרטי, כיוון שכל מי שבא לישיבה בא על דעת הרמי"ם שהם קובעי הדרך החינוכית. באופן כללי כדאי לקום בזמן ולא להתעכב. לא דנתי כלל בשאלה האם ההדרכה נכונה אלא עצם זה שזאת החלטת המוסד יש לקיימו כדין הבא למקום על דעת בעל הבית.

שבוע טוב

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ