תפילה אישית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/07/18 17:46 טו באב התשעח

שאלה

שלום רב,

כבר כמה שנים שאני מתפללת על דבר מסויים ולא נענת. בכל הזדמנויות שיש לי אני מעלה את הבקשה, בין אם זה בתפילות ובין אם זה בתפילה אישית, במילים שלי. האם יכול להיות שמרוב בקשות ותחינות הבקשה לא נענת? והאם בכך שאני לא מפסיקה להתפלל על זה אני מערערת בביטחון שלי בהקב"ה שהוא נותן את הכל בעתו ובזמנו?

תשובה

ממש לא.

עיקר הערך של התפילה הוא בפעולה שלה על המתפלל, בכך שהיא מעלה, מרוממת ומקרבת אותו אל הקב"ה. במובן מסוים החיסרון שעליו מתפללים הוא משני, ואפשר לומר שהוא התירוץ שנוצר במציאות בשביל התפילה.

על כן שום תפילה שלך לאורך השנים לא הלכה לאיבוד, וכל אחת מהן פעלה עוד פעולה בך ובמציאות.

זה שהמבוקש עדיין לא התמלא, זה חשבונו של מקום, ובלבד שאת עשית את המוטל עלייך בהשתדלות המעשית ובתפילה.

כמובן, שאפשר תמיד לנסות מלבד ההשתדלות המעשית והתפילה גם לתקן עוד מה שצריך תיקון אצלך ולהרבות בצדקה וחסד.

העיקר לעבוד את ה' בשמחה ובביטחון שכל מה שהוא עושה, הכל לטובה.

כל טוב