תענית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/22 19:40 יד באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

1) האם כאשר יש תענית שמתחילה בערב שלפני או בעלות השחר, האם יש כאלו המחמירים ומוסיפים לפני תחילת הצום ואחרי תחילת הצום?

2) האם לפני תחילת צום צריך לנסות להתרוקן בשירותים לפני גם אם לא מרגישים צורך?

3) כאשר רוצים להתענות בערב ראש חודש, כאשר יש ל' ימים בחודש, האם מתענים בכ"ט בחודש?

במידה וערב ראש חודש יוצא ביום שישי או שבת, מתי צריך להתענות מי שמתענה?

4) בתענית שאינה אחת מחמשת הצומות, האם מותר לשטוף ידיים עם סבון במהלך התענית שמקבל על עצמו?

תודה מראש,

אמיתי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. מתענים מעלות השחר עד צאת הכוכבים. נוהגים שמחשבים עלות השחר מהזמן המחמיר.

ב. אין צורך כלל.

ג. מתענים בכ"ט.

ד. מותר לשטוף ידים בסבון, ואפילו להתרחץ אם יש צורך גדול.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ