תספורת ספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/05/22 09:38 ז באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מקפיד על תספורת בספירת העומר ורציתי לדעת מתי בדיוק מותר לי להסתפר האם בערב לג בעומר או בלג בעומר בבוקר אני פשוט הולך למקום בערב לג בעומר ורציתי להסתפר אבל זה לא דחוף וחובה (אני תמני)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לכל הדעות הערב אסור להסתפר. יש מחלוקת בין השו"ע לרמ"א אם מותר להסתפר בל"ג בעומר. לפי דעת מר"ן רבי יוסף קארו מותר רק אחרי ל"ג בעומר. כיון שעד אותו יום נפטרו תלמידי רבי עקיבא. וכך כתוב בשו"ע (תצג): שנוהגים שלא לישא אשה בין פסח לשבועות רק עד ל"ג לעומר, מפני שבאותו זמן מתו תלמידי רבי עקיבא. אבל מל"ג בעומר ואילך מותר.

וכן נוהגים הספרדים שלא להסתפר עד ל"ג לעומר שאומרים שאז פסקו מלמות, ואין להסתפר עד יום ל"ד בבקר". ולפי מנהג הרמ"א אין צורך לחכות ליום ל"ד. ואשכנזים מסתפרין ביום ל"ג עצמו ולא בליל ל"ג בעומר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן