תספורת בערב יום העצמאות בזמן ספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/04/22 12:32 כח בניסן התשפב

שאלה

שלום,

האם מותר להסתפר לקראת יום העצמאות למרות ספירת העומר? האם מותר לשמוע מוזיקה ביום העצמאות?

האם יש תאריכים קבועים שמותר להסתפר בהם למרות ספירת העומר?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

חג העצמאות (מתוך פניני הלכה): הרגילים להתגלח, נכון שיתגלחו לקראת יום העצמאות, כפי שגם לובשים בגדי חג לקראת יום העצמאות. ולגבי תספורת, נראה כי רק מי שנראה לא מכובד בשערותיו, יכול להסתפר לקראת יום העצמאות. אבל מי שנראה בסדר, רשאי להסתפר ביום העצמאות בלבד, שאז השמחה מבטלת את מנהג האבלות הזה

תאריכים של איסור תספורת: נהגו שלא להסתפר ולא להתגלח במשך יותר מחודש. יש שני מנהגים בעניין התספורת:

1. מפסח ועד ל"ג בעומר (ספרדים על ל"ד בבקר).

2. מר"ח אייר עד שלשת ימי ההגבלה.