תנ"ך הנכתב בשפה זרה טעון גניזה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/18 18:13 ל בשבט התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם תנ"ך הנכתב בשפה זרה שהיא לא שפת הקודש (עברית) אלא בשפה האנגלית למשל, יש לנהוג בו באותה הקדושה והזהירות?

השאלה מופנית לא רק לגבי התנ"ך אלא לגבי כל כתב יהודי קדוש שתורגם לשפה זרה (כולל עלוני שבת וכו')...אני תוהה מכיוון ששם השם נכתב שם בשפה זרה.

אני שואל מכיוון שיש בביתי עלונים בשפה האנגלית ובהם פסוקים מהתורה בשפה האנגלית גם כן. האם ניתן לזרוק אותם או שהם טעוני גניזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין לזרוק תנ"ך הכתוב בשפת לע"ז, אמנם השם שם הוא לע"ז, אבל הכל הוא תנ"ך והוא ספר קודש.

שבת שלום וחודש מבורך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ