תנורים במטבח כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 16/01/19 12:17 י בשבט התשעט

שאלה

שלום,

אני ובעלי מתכננים מטבח בדירה חדשה שקנינו.

אנו מעוניינים שיהיו במטבח 2 תנורים- האחד חלבי והשני בשרי. הם ימוקמו בטור, כלומר אחד מתחת לשני.

השאלה שלי האם זה משנה מבחינת כשרות איזה מהם ימוקם למעלה ואיזה למטה, החלבי או הבשרי??

בתודה מראש,

יפית

תשובה

שלום וברכה

תתחדשו, ויישר כח על החשיבה המוקדמת. על פי הנסיון הערכות מוקדמת מונעת רבות מהתקלות שעלולות להיות לאחר מכן.

בתנורים שממוקמים אחד מעל השני ישנם שני חששות בהם אנו צריכים לטפל:

א. כאשר נכניס או נוציא את המאכלים מהתנור העליון עלול להשפך או לטפטף מעט על התנור התחתון. כדי להמנע מכך ככל הניתן רצוי למקם למטה את התנור שמשתמשים בו למאכלים בנוזלים מועטים יותר. לדוגמא: אם בחלבי אתם רגילים להשתמש יותר לעוגות וכדומה, ואילו בבשרי לעוף עם רוטב - עדיף למקם את התנור החלבי מעל לבשרי.

ב. כאשר פותחים את התנור התחתון עולים אדים רבים על דלת התנור העליון. כדי להמנע מכך יש לבקש שהמדף החוצץ בין שני התנורים יבלוט מעט מעבר לדלת התנור, וכך האדים שיעלו יפגעו בו ולא בדלת באופן ישיר.

בברכה

יצחק דביר