תנאי על מנהג של נדר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/07/19 14:59 יב בתמוז התשעט

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

דבר ראשון תודה רבה על כל התשובות שאתה נותן וכל צוות הרבנים נותנים, הם ממש עוזרות ומכוונות אותי. תודה רבה!:)

דבר שני, רציתי לשאול: אפשרי לומר משהו בסגנון "אני מכוון לכך שכל פעם שאני אלמד מהספר (שמו של הספר) הוא לא יחשב לי כנדר" או משהו בסגנון במקום לומר כל פעם לפני לימוד מהספר הזה "אני בלי נדר אלמד בספר הזה"?

תודה רבה!!!!!!

תשובה

לשואל שלום,

תודה על המילים החמות. משתדלים לכוון לשם שמיים ולאמיתתה של תורה.

אומר גם אני לך תודה על שאלותיך המחכימות, בבחינת "ומתלמידי יותר מכולם".

יישר כח על התמדתך בלימוד.

איני בטוח כי הבנתי את השאלה כיאות.

לימוד בספר אינו נחשב כנדר סתם כך. במידה ואתה רוצה ליצור קביעות של לימוד, אפשר למסור מודעה אחת בתחילת המעשה, שכל פעם שתלמד, אתה מתכוון בלי נדר.

(מקורות: ספר 'כל נדרי' פרק מסירת מודעא)

בהצלחה רבה, ראה ברכה בלימודך