תלות בין קיום מצוות לאמונה.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/12/18 12:41 יא בטבת התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני נערה בתיכון ושואלת, האם כל אדם שמאמין, באופן טבעי יהיה מסוגל לקבל על עצמו קיום של תורה ומצוות.

כלומר האם אדם שמתקשה לקיים מצוות עדיין נחשב לאדם מאמין?

תשובה

שלום וברכה

בשאלות חשובות מעין אלו יש צורך לדייק מה בדיוק את שואלת.

אם את שואלת האם יש מציאות כזו, בו אדם חש שהוא מאמין באלוהים אבל לא מקיים מצוות - בוודאי שהתופעה קיימת, בהיקף נרחב. כמעט כל המשאלים בנושא מלמדים על כך שבני אדם מצהירים שהם מאמינים באלוהים בהיקפים גדולים מאוד.

לתשובה זו יש משקל מסוים, אבל נמוך מאוד, שכן השאלה הבאה היא: מהי המשמעות של אמונתך זו לחיים שלך ? לקבלת ההחלטות שלך ? לסדר היום שלך ? וכאן אנחנו מוצאים פיחות ניכר במשקל המשמעות.

לכן, אשמח אם תסבירי טוב יותר מה את שואלת.

כל טוב