תיקון לפגם הברית...

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 26/03/06 15:15 כו באדר התשסו

שאלה

אני קצת נבוך אבל אני ממש לא יכול יותר..

אולי הרב יכול לייעץ לי כיצד להיגמל מהעניין..

אני בחור ישיבה לצערי, עכשיו אני בצבא ונופל המון בעניין הזה. אני מרגיש כל בוקר שחרב עליי עולמי ואני פשוט לא יכול להפסיק..

מה הרב יכול לומר לי בבקשה.. אני כבר גמור טוטלית מהעניין, זה שובר אותי.

אני לא יכול להתקדם ולעלות לשום מקום.

אני מרגיש שאני כל הזמן תקוע עמוק באדמה..

בתודה, אלמוני.

תשובה

בעזה"י

שלום,

אני מכיר ושומע כאב ויסורים במה שאתה כותב, אני יודע שאתה מתייסר מהחטא.
קודם כל, עליך להבין שיצר הרע של הצניעות- הוא התמכרות לכל דבר. ממש כמו אלכוהול או סמים, אבל הוא חמור מהם, הוא חמור משום שהוא נמצא מסביבנו כל הזמן.
הוא נגיש לנו באינטרנט ובטלויזיה, הוא מרוח על שלטי חוצות ועל דפים שלמים בעיתון. הוא ברחוב,ובמכולת ובבנק ובכל מקום הוא חוזר ומציץ ופוגע.

חז"ל נתנו את הזיהוי האולטימטיבי להתמכרות- משביעו רעב . ככל שאתה צורך ממנו עוד- אתה משתוקק אליו יותר.
וכמו כל התמכרות- תהליך ההתגברות והגמילה הוא ארוך ודורש הרבה כח רצון והרבה סבלנות.

דבר ראשון שאתה חייב לעשות,לפני הכל, זה לעשות את ההפרדה- זה לא אתה!
שמעתי בשם הרב יעקב אריאל, שבדרונו חייבים לעשות הפרדה בין המעלה הרוחנית של האדם לבין נפילותיו ביצר.
הנפילות שלך לא אומרות שאתה אדם חוטא וודאי שלא רשע, הן לא אומרות שאתה לא תלמיד חכם או לא יהודי טוב ואפילו שאתה לא בעל מעלה. הן לא מבטלות את הקדושה והאור האלוקי שיש בך.
לימוד תורה עבודת ה', קיום חסד ומצוות- זה אתה.
נפילות, הסתכלויות והירהורים- זה היצר שלך.
זה לא אתה!!!

הרב קוק זצ"ל לימד אותנו שהעיקר באדם הוא הרצון- שהרצון הוא הכל, הוא מי שאתה, אם אתה רוצה לתקן, אם אתה רוצה באמת להטהר, אם אתה רוצה באמת להתעלות- זה מי שאתה באמת!!!!

לפני שמתחילים כל תיקון- אתה חייב לזכור את זה!
להתעודד, להאמין בעצמך, להאמין שאפשר לתקן, שיש בך קדושה, שיש בך אור, שיש בך כח.
ויותר מזה-
כל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו- היצר לא מבזבז זמן אצל אנשים קטנים, הוא "משקיע" באנשים בעלי יכולת, באנשי מעלה, באנשים שיש בנשמתם גרעין קדושה וטהרה.

זה שלב מקדים שחייב לבא.
להתעודד ולהאמין.

עכשיו לתכלס':
זכור שמדובר בהתמכרות ולכן חייבים להגמל כל פעם קצת.

ראשית, אם יש גורמים שאתה יודע שמפריעים, שמדיחים ושמסיתים- להפטר מהם! אינטרנט - להתנתק (לפחות זמנית או לנהוג בו מנהג ייחוד כלומר,רק כשיש עוד מישהו בחדר) עיתונים- לא לקרא, מקומות בעיתיים שאפשר להמנע מללכת אליהם, סרטים, טלויזיה- תלוי מה נקודות השבירה שלך.

שנית, להתחיל להתנקות. קבל על עצמך להמנע במשך תקופה קצרה- 3 ימים. (ולמי שגם זה קשה- יומיים, יום, העיקר שיהיה מאתגר)
עמדת בפרק הזמן המוקצב?
יופי- עכשיו לקבוע לשבוע.
עמדת גם בזה?
עכשיו לקבוע שבועיים.
המטרה: להכין טבלה כתובה של 40 יום שבהם לא נפלת אפילו פעם אחת וכל יום לסמן. בספרים הקדושים כתוב ש40 יום הם זמן יצירת הוולד וזה זמן מועיל לשנות ולתקן מידות בנפש ומי שמצליח במשך תקופה זו להמנע מנפילה בכל תחום שיהיה תיקן בנפשו את שורש אותה המידה.

אם נפלת, אל תבהל, זו מלחמה- תתחיל שוב.
בהתחלה זה קשה מאד אבל למרבה הפלא הולך ונעשה הרבה יותר קל עם הזמן (מרעיבו- שבע).

גם לאחר שעמדת ב40 צריך להזהר-
לפתח חטאת רובץ.
היצר לא נעלם ולא מושמד, ברוך ה', הוא רק נכלא וסר למשמעתך ויום אחד בעזרת ה' תזדקק לו על מנת לבנות בית ומשפחה וזוגיות. ועד אז צריך להזהר מאד שלא לפול.

שלישית- תיקון.
בנוסף יש תיקונים שונים שכדאי לעשות (לא חייבים את כולם כדאי לבחור כמה ולדבוק בהם, כל אחד לפי מה שהוא מסוגל)
1. לטבול במקווה כמה שאפשר- במיוחד בערב שבת וחג ועדיף קר.
2. להקפיד מאד בהלכות לשון הרע- ואם אפשר לקבוע לימוד יומי בחפץ חיים או שמירת הלשון (7 דקות ביום)
3. להגיד תיקון הכללי שתיקן ר' נחמן מברסלב כמה שאפשר- ובכלל תהילים כשאפשר (לוקח 10 דקות ביום).
4. להרבות בצדקה.
5. להזיע בזמן עשיית מצוות- עצה ממולצת לחיילים...
6. להקפיד להגיד קריאת שמע על המיטה בכוונה גדולה.
7.להשתדל לעלות לתורה לפחות פעם בחודש.
8. בתפילת 18 בברכת "תקע שופר" לכוון במילים "יחד מארבע כנפות" ובכלל לכוון שכל הניצוצות שהתפזרו בגלל עוונותינו יחזרו למקומם.
9. להתפלל במתינות ובכוונה.
10. להשתדל מאד מאד מאד לא לכעוס.
11. אם שומע עלבונו- ישתוק ולא יגיב.
12. לקבוע לימוד יומי בתורה (גם 5 דקות) אפילו חיילים יכולים לעמוד בזה.
13. להתבודד ולהתפלל לקב"ה מעומק הלב.
14. לרדוף אחר מעשי חסד ולהרבות בחסד.
15. להסביר פנים לכל אדם.
16. לענג את השבת.
17. ללמוד תורה בשבת.
18. תענית דיבור- אפילו חצי יום.
19. לשמח אנשים אחרים.
20. לשיר ולשמוע שירים שבקדושה
21. לפטפט ביצרו- לזכור שהכח של היצר הוא לא אמיתי, הוא פיקציה, הוא שכנוע והוא שקר...

ובכלל- תשובה איננה רק להפסיק לחטא חטא שחטאתי, היא שינוי פנימי, שבא מהלב ומהנשמה, פירושה להיות אדם טוב יותר, טהור יותר, אוהב יותר.

אגב, הרב יהושע שפירא הוציא ספר "אשיב ממצולות" על נפתולי הנפש ונועם התשובה בענייני קדושת הברית (יש גם ספר מקביל לבנות...).

"לב טהור ברא לי אלוקים ורוח נכון חדש בקרבי..."

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com