תיקון זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/06/20 21:46 יד בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אני אדם מאמין שומר מצוות אבל לא דתי

רציתי לדעת מה הם הדרכים הכי טובים בלתקן זרע לבטלה

כי לצערי חטאתי הרבה בחיי ואני ממש רוצה לתקן ולנסות להתנקות מכך ,

אני מניח תפילין כל יום ומצטער אבל אני מרגיש שתיכון הכללי זה לא מספיק . אני יודע שצריך לטבול את עצמך במקווה אבל אין לי איך לספר כך למשפחה שלי .

אפשר בבקשה את כל הדרכים שאפשר לעשות כדי לתקן ? שמעתי שמקלחת חמה זה כמעט כמו מקווה . תודה ואשמח לכל תשובה !

(בבקשה לא לפרסם)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין ביהדות תיקון מסויים, ואין פעולה מסוימת שמכפרת. אם האדם משנה את ההתנהגות שלו שלא יבוא לידי חטא ועוון, משנה את מהות הנפש, אז יש דברים משלימים, כשם שאדם שעשה איסור של תורה ורוצה שיתכפר לו צריך להכיר את החטא לדעת מה רע ומהי הדרך למנוע אותו, לעזוב את החטא וכמו כן צריך גם וידוי ובזמן המקדש גם קרבן, על כן אם אדם ממשיך בדרך שהלך בה ללא שינוי מהותי הדבר לא יצלח שאין זה אלא שנוי חיצוני לדבר. משל לאדם שיש לו מחלה ולוקח אקמול שיתכן שבדבר עצמו הוא מקל על המחלה אבל זה לא תרופה שמשנה את החולי עצמו. על כן בכל עניין של זרע לבטלה צריך לערוך שינוי יסודי (כולל הרגלי צפיה, חברות וחברה וכו') ולהכיר את הבעיה עצמה, מה חומרת הדבר ואח"כ שייך גם להתודות ולהצהיר שלא יחזור לזה החטא ובודאי שצריך גם לטבול במקווה וכשאין מקווה יכול גם בתשעה קבין של מים במלקחת (לא צריך חם), אבל זה רק חלק קטן מהתקון המלא. כדאי למצוא רב באזור מגורך שיכול לעזור לך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן