תולעים בחליטות תה

חדשות כיפה רבני כושרות 17/02/19 16:30 יב באדר א'

שאלה

שלום

קניתי חליטות תה לפני כחודש

ואני משתמשת בהם באופן מועט

רציתי לשאול האם יכולות להתליע במשך הזמן?

מדובר על צמחים יבשים

נענע לימונית לואיזה קמומיל

פירות מיובשים (קליפות לימון אוכמניות פפיה אננס ונענע)

אני אוהבת להשתמש בהם לעיתים רחוקות כי אני גם שותה תה רגיל

דרך אגב צריך לקנות חליטות בדצ גוש קטיף ?כי זה אומנם מיובש אבל זה בכל זאת עלים

האם עלי לחשוש שמא יתליעו?

דרך אגב מה לגבי תיונים(שקיקי תה) יש לי איזה 7 קופסאות בטעמים שונים , האם זה יכול להתליע או להרקיב ?

תשובה

שלום וברכה

חליטות תה בהחלט צריך לקנות בכשרות טובה משום שעלולים להיות מעורבים בהם תולעים וחרקים.

על מנת להמנע מהחרקים אפשר להשתמש דרך מסננת או תיון חד פעמי (אפשר לקנות כאן: https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=55187&lang=HEB).

בשקיקי תה אין חשש תולעים משום ששקיקי התה מסננים אותן והן אינן עוברות אל התה שאנו שותים.

בברכה

יצחק דביר